18.11.2022 Johannes

Verslag muziekavond met getuigenissen

Donderdagavond 10 november was onze eerste muziekavond met een aantal getuigenissen. Het was mooi om bij het verhaal van de ander God in ons eigen leven te kunnen herkennen. We hebben o.a. het gehad over dat ieder mens geschapen is naar Gods beeld en gelijkenis. In de ander ontmoeten wij Christus zelf en als God je roept voor iets en dat het zwaar lijkt en bijna onmogelijk dat Hij er ook zorg voor draagt dat het goed komt door zelf in te grijpen of door anderen. We hebben ook het verhaal gehoord hoe intens de liefde van God is en dat het een kracht is dat alles overstijgt.

We hebben ook meegezongen op liederen als “Amazing Grace”, “You've Got a Friend”, “Psalm 40 (rockband U2)”, “One Love (Bob Marley)”, “de kracht van uw Liefde” en “10.000 reasons (Matt Redman)”. Het was een boeiende en gezellige avond en na afloop werd er nog wat nagepraat. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar” werd er gezegd en dat gaan we dan ook zeker doen!

We hebben het te vaak over kerksluitingen en over een steeds meer krimpende kerk. Het zijn vaak de negatieve dingen waar we het over hebben en die mogen we ook niet wegstoppen. Maar daarom is het ook goed om het over ons geloof te hebben. Wat maakt ons blij en vreugdevol? We zijn christenen omdat we geloven in Jezus Christus in zijn hoopvolle en blijde boodschap en dat is wat ons samenbrengt en verbindt.

Het is mooi als we ons geloof delen met de ander, iedereen is uniek en heeft zijn eigen ervaringen, maar een getuigenis van een ander kan voor ons een bevestiging of een bemoediging zijn om God in ons eigen leven te kunnen zien.

Graag tot de volgende keer.