04.11.2021 Parochie 1

Stilte in
Het Steiger

Nieuw: Stilte in Het Steger - ruimte voor stilte, rust en bezinning

Op 31 oktober, de landelijke Dag van de Stilte , is "Stilte in Het Steiger" van start gegaan, want.......in de stilte kun je jezelf beter hoten, kom je tot rust en hoef je even niets. En misschien kun je ook de stem van God beter horen.

Als je de stilte beoefent, vind je rust, waar je ook maar woont

Abba Poimen | Woesteijnvader 340 - 450

"Ik ontdekte dat ik minder en minder te zeggen had, tot ik uiteindelijk stil werd en begon te luisteren. En in die stilte hoorde ik de stem van God.

Sören Kierkegaard \ Deens filosoof 1813 -1855

In november en december is iedereen, ook mensen van buiten onze kerk, welkom om mee te doen met diverse stilte activiteiten. Op www.evenstil.nl vind je de agenda en alle informatie

Ervaar wat stilte voor jou kan betekenen.

Wekelijks zijn er stiltemeditaties van 25 minuten op maandagochtend 9.00 uur en woensdag 12.15 uur tijdens de lunchpauze. Op woensdagochtend kun je de kerk voor 30 minuten voor stilte voor jezelf reserveren (of je naasten) en de stilte helemaal op jouw manier beleven. Of ervaar op woensdag, donderdag of vrijdagochtend stilte in de Mariakapel.

Het Leerhuis spirituaiteit vertoont op 13 november een verstillende film over kluizenaars in de bergen. en op vrijdag 26 november is er "Stilte volgens Meister Eckhart", een begeleide stiltemeditatie vanuit het gedachtengoed van Meister Eckhart.

op 5 december na de viering kun je een stiltelabyrint lopen en zo verstillen en bij jezelf naar binnen gaan. en op 19 december is een lichtjeslabyrint in de donkere dagen voor kerst.

Kom langs en doe een keer mee! Ervaar wat stilte voor jou kan betekenen. En vertel het door aan Rotterdamse stilteliefhebbers.

Hartelijke en stille groet, Janneke van Zelst | www.evenstil.nl | info@evenstil.nl