01.05.2022 Johannes

Johannesplaquette uitgereikt in
Het Steiger

Op 1 mei werd de Johannesplaquette in Het Steiger uitgereikt aan Wim van Es, Ria Mientjes en Miep in 't Veen

Beste parochianen van onze locatie Het Steiger

Wie onze website, de nieuwsbrieven of de Kleine Johannes van mei heeft gezien, heeft daarin kunnen zien hoe vanuit het bestuur de Johannesplaquette is uitgereikt in de locaties Hildegardis en Blijdorp. Misschien heeft u zich afgevraagd: “En het Steiger” wanneer komt dat aan de beurt? Het antwoord is “vandaag”.

Het parochiebestuur van de Johannes heeft deze plaquette in het leven geroepen om af en toe enige vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Daarmee willen we alle vrijwilligers van onze parochie bedanken voor hun inzet voor de locaties en de parochie. Zonder vrijwilligers geen parochie. Wij zijn dan ook trots op al onze vrijwilligers.

Vandaag willen wij de volgende drie mensen de plaquette uitreiken voor hun inzet in de afgelopen jaren. Mag ik Wim van Es, Ria Mientjes en Miep in ’t Veen vragen naar voren te komen.

Wim

Jij bent de stille kracht in, op, onder en naast het Steiger. Als lid van de beheercommissie behartig jij de belangen van Het Steiger als gebouw. En dat doe je met veel overgave, kennis en ook realiteitszin. Bij iedere verbouwing, aanpassing, reparatie die aan het gebouw nodig is, kom jij in actie. Jij weet de weg op plekken, waarvan de meesten van ons niet eens weten dat ze bestaan. Ook ben je in staat een tekening of een begroting te maken en een offerte te beoordelen als dat nodig is. En je houdt de vinger aan de pols als het te lang duurt voor je antwoord op een vraag krijgt. Ik durf gerust te zeggen dat de bouwkundige staat van het gebouw voor een groot deel aan jouw inzet te danken is. Dank hiervoor.

Ria

Voor velen ben jij een duidelijk gezicht van het Steiger. Wat jij allemaal niet doet: je zingt in het koor, zorgt voor koffie en thee, tijdens de coronaperiode was jij degene, die het vaakst voor de communie langs de banken ging met handgel. Maar ook achter de schermen doe jij veel werk, werk wat velen niet weten of zien. Zo ben jij iedere week op het secretariaat te vinden. Ook ben je verantwoordelijk voor de verhuur van kerk en de andere ruimtes van het Steiger. Een veel omvattende taak, want bijvoorbeeld ook de financiën moeten dan op orde zijn. Maar ook kun je Ria met regelmaat treffen bij bijeenkomsten, discussies, lezingen, soms als (mede)organisator, soms als deelnemer. Een grappig voorbeeld: bij de vrijwilligersavond zag ik je rustig vooraf in de zaal zitten. Later hoorde ik dat je ook bij deze gelegenheid het nodige werk had verricht. En er zijn ongetwijfeld talloze werkzaamheden die je verricht, die hier niet genoemd zijn. Ook jij dank hiervoor.

Tenslotte Miep

Miep, voor heel veel mensen ben jij het gezicht van deze locatie. Op voorhand weet ik al dat ik je tekort doe als ik de activiteiten ga opsommen, waarbij jij bent betrokken. Toch ga ik een poging wagen: gastvrouw bij binnenkomst in de kerk, zangeres in het koor, drijvende motor achter allerlei activiteiten zoals laatst nog de vrijwilligersavond. Vat van ideeën, zoals voor de kerstkaarten, vaste columnschrijver in de Kleine Johannes, al je werk op het secretariaat. En dan niet te vergeten al jouw jaren als bestuurslid van Het Steiger en daarna van de Johannesparochie. Je hebt weleens tegen mij gezegd “er is nooit in het Steiger officieel afscheid van mij genomen als bestuurslid. Sommige mensen denken dat ik nog steeds in het bestuur zit.” Misschien heeft het huidige bestuur dat wel met opzet gedaan. Zo waren we verzekerd van een vaste vraagbaak en een encyclopedie met Steigerse kennis. Ook jij Miep, hartelijk dank voor alles.

Dan rest mij niets anders dan jullie hartelijk te danken voor alles wat jullie de afgelopen periode en hopelijk ook in de toekomst zullen blijven doen en onder een hartelijk applaus deze Johannesplaquettes aan jullie te overhandigen.