The Young Christian Singers

Het koor The Young Christian Singers is opgericht in oktober 1972.

Op muziek uit de Top 40 van de jaren ’60 en ’70 werden teksten geschreven die tijdens de vieringen in de Hildegardiskerk ten gehore werden gebracht.

Deze vieringen werden “beat-missen” genoemd en waren razend populair.

Van heinde en ver kwamen ouders met hun kinderen luisteren naar de door het koor verzorgde vieringen.

Het koor heeft in de beginjaren onder leiding van wijlen Pater Cor Dam gestaan, later (rond 1990) werd het stokje overgenomen door Tom Emmerich.

Het koor wordt ondersteund door een vast combo; Karin Horeweg onze pianiste/arrangeur, Peter Emmerich onze drummer en Paul Leimena onze basgitarist.

Ook hebben we een gastvrouw die bij binnenkomst in de kerk de bezoekers ontvangt en een, eveneens door het koor verzorgd misboekje, overhandigt.

Enkele leden zijn vanaf het begin lid van het nu ongeveer vijftig leden tellende koor en hoewel de gemiddelde leeftijd niet echt Young meer is, zijn alle leden in hun hart nog steeds Young en net zo enthousiast als in de beginjaren.

De band tussen de koorleden is sterk en hartverwarmend.

In de loop der jaren heeft het koor een breed repertoire opgebouwd: liederen van Bach, Händel en C. Franck, maar ook nieuwe teksten op liedjes van Lionel Ritchie, The mama’s en the papa’s , Benny Nijman en ook Taizé-liederen ontbreken niet.

Gedurende het seizoen van september tot en met Moederdag wordt er op woensdagavond gerepeteerd van 20:00 tot 22:00 uur in de Hildegardiskerk.

In verband met de beperkende maatregelen door het Corona-virus zijn er vanaf maart 2020 geen repetities geweest of vieringen gezongen.

Deze zullen hervat worden als de beperkende maatregelen komen te vervallen en ook voor grote koren het risico van besmetting niet meer aanwezig is.

Er zal voorafgaande aan het hervatten van de repetities en vieringen met de leden hierover worden overlegd.

Voor informatie over het koor kunt u contact opnemen met onze secretaris: Anneke Witjens, tel.: 010-4551213 of via mail: anneke@witjens.nl of met de dirigent Tom Emmerich, tel.: 010-4210622 mail: t.emmerich@upcmail.nl